Má vysokou viskozitu, tedy ve sklenici je +- 1 kg meduKrystalizace je přirozená součást kvalitního medu. Je v pořádku, že ti začne tzv. cukernatět. Neboj, nemá to nic společného s cukrem :) Doba, kdy se ti začne takhle měnit, je závislá na poměru glukózy a fruktózy. Je potřeba si uvědomit, že včely opravdu nechtějí, aby jim med tekl...
Včelařina blog
Přečtěte si, co je nového
MED je superpotravina. Když si odmyslím TO velké dílo matky přírody, TU energii, kterou do toho včely vkládají a půjdu jen po faktech, tak MED obsahuje antioxidanty, které příznivě působí proti stresu i rakovině tlustého střeva. Obsahuje tedy probiotické bakterie. Tím zlepšují imunitu. Stolice je v topu a ještě prý dokonce klesá hladina škodlivého...
Platba v hotovosti, tak i přes QR kód.
Další zázrak matky přírody je vyprodukovaný vosk a propolis. To včelky vyrábějí svépomocí. Panenský vosk je z čerstvě zavíčkovaných plástů. Propolis je tzv stavební tmel, aby jim do domečku nikde netáhlo Chceš si z toho něco vyrobit?
Chceš poznat včelí společenství na vlastní oči? Nabízím ti zážitkovou exkurzi v naší včelnici.
Při stáčení medu do nádob dochází téměř vždy k oddělování nežádoucích prvků, jako jsou například kousky vosků z plástů, vosková víčka či pyl. To jsou TY nahromaděné nečistoty, kterým se prakticky nedá vyhnout.
Dá, ale musíš mít stáčecí zařízení za xxx.
Vše, co je důležité vědět
Právě nám začalo období prvního stáčení medu.
Smýšlíme udržitelně a obnovitelně. Jsme rádi, když sklenice od medu se vrací zpět.









