Včelařina blog

Přečtěte si, co je nového
 

Má vysokou viskozitu, tedy ve sklenici je +- 1 kg meduKrystalizace je přirozená součást kvalitního medu. Je v pořádku, že ti začne tzv. cukernatět. Neboj, nemá to nic společného s cukrem :) Doba, kdy se ti začne takhle měnit, je závislá na poměru glukózy a fruktózy. Je potřeba si uvědomit, že včely opravdu nechtějí, aby jim med tekl...

MED je superpotravina. Když si odmyslím TO velké dílo matky přírody, TU energii, kterou do toho včely vkládají a půjdu jen po faktech, tak MED obsahuje antioxidanty, které příznivě působí proti stresu i rakovině tlustého střeva. Obsahuje tedy probiotické bakterie. Tím zlepšují imunitu. Stolice je v topu a ještě prý dokonce klesá hladina škodlivého...

Další zázrak matky přírody je vyprodukovaný vosk a propolis. To včelky vyrábějí svépomocí. Panenský vosk je z čerstvě zavíčkovaných plástů. Propolis je tzv stavební tmel, aby jim do domečku nikde netáhlo Chceš si z toho něco vyrobit?

Chceš poznat včelí společenství na vlastní oči? Nabízím ti zážitkovou exkurzi v naší včelnici.

Při stáčení medu do nádob dochází téměř vždy k oddělování nežádoucích prvků, jako jsou například kousky vosků z plástů, vosková víčka či pyl. To jsou TY nahromaděné nečistoty, kterým se prakticky nedá vyhnout.
Dá, ale musíš mít stáčecí zařízení za xxx.