Má vysokou viskozitu, tedy ve sklenici je +- 1 kg medu
Krystalizace je přirozená součást kvalitního medu. Je v pořádku, že ti začne tzv. cukernatět. Neboj, nemá to nic společného s cukrem :) Doba, kdy se ti začne takhle měnit, je závislá na poměru glukózy a fruktózy. Je potřeba si uvědomit, že včely opravdu nechtějí, aby jim med tekl po baráku.
Trvanlivost medu je 1 rok od stáčení, stejně to mají i nasbírané byliny.
Složení je 100 % včelí med. 100 g má 1390 kJ, z toho je 0,3 % bílkovin a 81,3 % zdravých sacharidů, když tedy nepřepálíš teplotu (max. 49 °C).
MED absorbuje pachy a je tzv. hygroskopický, což znamená, že přebírá vlhkost ze vzduchu. Proto je nutné med skladovat v temnu a suchu ve sklenicích k tomu určených.